Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
 
  Karp z grzybami
  Ciupka z grochem
  Pierogi z jabłkami
  Pierogi z kapustą
  Pierogi z mięsem
  Pierogi ruskie
  Pierogi ze śliwami
  Uszka
  Zupa - barszcz
  Zupa cebulowa
  Zupa piwna
  Zupa - żur
-
-
-
-
-
CIUPKA Z GROCHEM

Porcja dla 5 osób.
Kapusta kwaszona
mąka pszenna
groch łuskany
sól , pieprz
cebula
słonina
700g
30g
100g
do smaku
70g
60g


Groch namoczyć dzień wcześniej, ugotować. Kapustę ugotować, ze słoniny, cebuli i mąki sporządzić zasmażkę.Do ugotowanej kapusty dodać groch, zasmażkę, doprawić solą i pieprzem.

Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.