Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
 
  Karp z grzybami
  Ciupka z grochem
  Pierogi z jabłkami
  Pierogi z kapustą
  Pierogi z mięsem
  Pierogi ruskie
  Pierogi ze śliwami
  Uszka
  Zupa - barszcz
  Zupa cebulowa
  Zupa piwna
  Zupa - żur
-
-
-
-
-
ZUPA CEBULOWA

Porcja dla 5 osób
cebula
mąka pszenna
tłuszcz
bułka na grzanki
Woda lub rosół
sól, pieprz

320 g
50 g
100 g
100 g
1500 cm3
do smaku



Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na jasnożółty kolor. Wymieszać z mąką i chwilę zostawić na ogniu, mieszając. Zalać wodą lub rosołem i gotować do miękkości ( około 20 minut ). Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Podawać z grzankami.

Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.