Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
-
 
  Kurczak po polsku
  Rybna zapiekanka
-
-
RYBNA ZAPIEKANKA

Porcja dla 6 osób.
dorsz
ziemniaki
czosnek
koncentrat pomidorowy
olej
zielona pietruszka
oregano, sól, pieprz
1
1,5 kg
4 ząbki
300 ml
300 ml
do smaku
do smaku


Rybę pociąć na kawałki. Zostawić na noc w wodzie. Wymyć w ciepłej wodzie. Usunąć skórę i ości.
Ziemniaki umyć, pociąć na plastry, połowę z nich ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, posypać 1/3 zielonej pietruszki i przyprawami. Dorsza ułożyć na ziemniakach, dodać połowę siekanego czosnku, oregano, 1/3
zielonej pietruszki, posypać pieprzem. Nakryć resztą ziemniaków, posypać resztą siekanego czosnku, zielonej pietruszki, przyprawami. Koncentrat pomidorowy wymieszać dokładnie z olejem i polać nim wierzchnią warstwę ziemniaków. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 45 min. Podawać gorące.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.