dowolne
filety z ryb
cebula
marchew
pietruszka
koncentrat pomidorowy
przyprawy
bułka tarta
olej do smażenia
1/2
kg
4
szt.
3 szt.
2 szt.
do smaku
Rybę
obtoczyć w bułce tartej, obsmażyć na patelni
w niewielkiej ilości tłuszczu. Cebule pokroić
w kostkę. Podsmażyć na patelni w kilku łyżkach
oleju. Dodać marchew i pietruszkę pokrojoną
w paski (długość 2 cm). Można dodac inne warzywa
np. pomidory według upodobania. Dodać troszkę
wody (sos nie będzie wtedy taki tłusty.
Na
koniec
doprawić do smaku. Do jarzyn dodać rybę i dusić
około 20 minut. Na koniec dodać koncentrat
pomidorowy.Podawać na gorąco lub na zimno.
Serwis ten ma charakter
edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych
w tym serwisie.