Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
 
  Ryba po grecku
  Zrazy nadziewane
-
-
-
-
RYBA PO GRECKU

dowolne filety z ryb
cebula
marchew
pietruszka
koncentrat pomidorowy
przyprawy
bułka tarta
olej do smażenia
1/2 kg
4 szt.
3 szt.
2 szt.

do smaku


Rybę obtoczyć w bułce tartej, obsmażyć na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu. Cebule pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni w kilku łyżkach oleju. Dodać marchew i pietruszkę pokrojoną w paski (długość 2 cm). Można dodac inne warzywa np. pomidory według upodobania. Dodać troszkę wody (sos nie będzie wtedy taki tłusty. Na koniec doprawić do smaku. Do jarzyn dodać rybę i dusić około 20 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.Podawać na gorąco lub na zimno.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.