Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
 
  Ryba po grecku
  Zrazy nadziewane
-
-
-
-
ZRAZY NADZIEWANE

Porcja dla 5 osób.
wołowina bez kości pieprz, sól
cebula
grzyby suszone
chleb razowy
mąka pszenna
tłuszcz
750g
do smaku
100g
15g
30g
20g
50g
Nadzienie:
cebula
tłuszcz
chleb razowy (czerstwy)
masło
sól i pieprz

150g
30g
50g
30g
do smaku


Mięso umyć, pokrajać w plastry w poprzek włókien, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Przygotować nadzienie: cebulę pokrajać w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu, chleb zetrzeć na tarce, wymieszać z cebulą i roztartym masłem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Płaty mięsa smarować nadzieniem, zwijać ciasno w rulony (spiąć wykałaczką), oprószyć mąką, obrumienić na tłuszczu. Zrazy ułożyć w rondlu, podlać wywarem z grzybów, posypać utartym chlebem, dodać ugotowane i pokrajane w paski grzyby, dusić do miękkości. Podawać z kaszami na sypko lub ziemniakami.

Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.