karp
cebula
pietruszka
borowiki lub pieczarek
masło lub margaryna
¶mietana
m±ka
sól, pieprz
1
kg
5 dag
30 dag
5 dag
1 szklanka
1
łyżka
do smaku
Karpia
pokrajać na dzwonka, posolić i odstawić na
godzinę w chłodne miejsce. Pokrajaćw drobn±
kostkę pietruszkę cebulę, grzyby w plasterki.
Następnie włożyć rybę do rondla o grubym dnie,
dodać jarzyny i grzyby, podlać wod± i gotować
20 minut.
Wlać ¶mietanę rozmieszan± z m±k±, dodać
masło, zagotować, osolić, przyprawić pieprzem
do smaku. Podawać z makaronem lub kładzionymi
kluskami oraz surówk± z białej kapusty.
Serwis ten ma charakter
edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mog± ponosić odpowiedzialno¶ci
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikaj±cych z zastosowania informacji zawartych
w tym serwisie.