Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
 
  Karp z grzybami
  Ciupka z grochem
  Pierogi z jabłkami
  Pierogi z kapust±
  Pierogi z mięsem
  Pierogi ruskie
  Pierogi ze ¶liwami
  Uszka
  Zupa - barszcz
  Zupa cebulowa
  Zupa piwna
  Zupa - żur
-
-
-
-
-
KARP Z GRZYBAMI

karp
cebula
pietruszka
borowiki lub pieczarek
masło lub margaryna
¶mietana
m±ka
sól, pieprz
1 kg
5 dag

30 dag
5 dag
1 szklanka
1 łyżka
do smaku


Karpia pokrajać na dzwonka, posolić i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Pokrajaćw drobn± kostkę pietruszkę cebulę, grzyby w plasterki.
Następnie włożyć rybę do rondla o grubym dnie, dodać jarzyny i grzyby, podlać wod± i gotować 20 minut.
Wlać ¶mietanę rozmieszan± z m±k±, dodać masło, zagotować, osolić, przyprawić pieprzem do smaku. Podawać z makaronem lub kładzionymi kluskami oraz surówk± z białej kapusty.
Polecamy
1. P±czki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mog± ponosić odpowiedzialno¶ci
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikaj±cych z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.