Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
 
  Karp z grzybami
  Ciupka z grochem
  Pierogi z jabłkami
  Pierogi z kapustą
  Pierogi z mięsem
  Pierogi ruskie
  Pierogi ze śliwami
  Uszka
  Zupa - barszcz
  Zupa cebulowa
  Zupa piwna
  Zupa - żur
-
-
-
-
-
PIEROGI RUSKIE

Porcja dla 4 osób.
Ciasto:
maka,
jajo
letnia woda
sól

350 g
1 szt.
ok. 125 ml
szczypta
Farsz:
twaróg
ziemniaki
cebula
tłuszcz
sól, pieprz

35 dag
75 dag
2 szt.
1 łyżka
do smaku
Inne:
stopiona słonina do polania gotowych pierogów.


Ziemniaki wymyć i obrać, ugotować, przestudzić, przecisnąć przez maszynkę razem z serem. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, wymieszać z serem i ziemniakami, dodać sól i pieprz. Zagnieść ciasto i formować pierogi. Ugotować.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.