Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
-
 
  Kurczak po polsku
  Rybna zapiekanka
-
-
KURCZAK PO POLSKU

Porcja dla 5 osób.  
kurczak
masło
kasza krakowska
sól, pieprz
białko kurze
zielona pietruszka
jaja
tłuszcz

1szt.1000g
50g
150gs
do smaku
1szt.
15g
2szt.
50g


Ugotować kaszę krakowską na sypko. Do ostudzonej kaszy dodać posiekaną zieloną pietruszkę, całe jaja, surowe masło, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanego kurczaka natrzeć solą, nadziać przygotowanym farszem, spiąć, uformować i upiec. W trakcie pieczenia polewać wodą lub utworzonym sosem.
Podzielić na porcje.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.