500
g
250 g
200 g
3 szt.
250 g
10 g
1 opakowanie.
1/2 szkl.
Na stolnicy
przesiać m±kę pszenn± i ziemniaczan±, pozostawić
trochę do podsypywania w trakcie pracy. Dodać
margarynę i rozetrzeć wraz z m±k±. Dodać przesiany
cukier puder, żółtka, cukier waniliowy i amoniak
rozpuszczony w ostatniej chwili w 1/2 szklanki
podgrzanego mleka. Wszystko zarobić i pozostawić
na 15 minut. Następnie ciasto rozwałkować na grubo¶ć
5 mm i formować różnymi foremkami. Wykrojone ciasteczka
posmarować białkiem, posypać cukrem kryształem
i orzechami. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku
( 200 stopni C). Ciasteczka powinny mieć kolor
złoty.
Serwis ten ma charakter
edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mog± ponosić odpowiedzialno¶ci
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikaj±cych z zastosowania informacji zawartych
w tym serwisie.