Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
-
-
-
 
  Amoniaczki
  Chrust
  Ciasteczk kruche
  Gruszka pięknej Heleny
  Lukier białkowy
  Makownik
  Murzynek
  Pączki drożdżowe
  Pączki serowe
  Pierniczki
  Polewa kakaowa
  Sernik na zimno
  Rolada biszkoptowa
CHRUST

mąka
żółtka
ocet
masło
śmietana kwaśna
tłuszcz do smażenia
300 g
6 szt.
1 łyżka
1 łyżka
4 łyzki
wg potrzeby



Na stolnicy: do przesianej mąki dodać masło i rozdrobnić, kolejno dodać żółtka jaj, ocet, śmietanę i zarobić, nie wyrabiać. Pozostawić na 1 godzinę w lodówce. Następnie ciasto rozwałkować i wykrawać wąskie paski ( 15 cm długości i 2 cm szerokości). Środek każdego paska przeciąć. Jeden koniec paska przełożyć przez wyciętą dziurę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.