Na stolnicy:
przesiać mąkę, dodać margarynę i posiekać, dodać
przesiany cukier puder. Następnie rozbić jaja,
sprawdzić ich świeżość i dodać do ciasta. Zarobić,
nie wyrabiać. Ciasto schłodzić w lodówce przez
około 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować na
grubość około 5 mm. Wycinać kółka lub inne kształty.
Posmarować białkiem jaja i posypać cukrem kryształem
i orzechami. Wysmarować blachę tłuszczem i układać
ciasto na blasze. Piec w nagrzanym do 200 - 220
stopni C piekarnik .
Drobne ciasteczka pieką się szybko ( na początku
około 20 minut, ale później gdy piekarnik jest
bardzo dobrze nagrzany czas pieczenia się skraca).
Ciasteczka powinny mieć złoty kolor.
Serwis ten ma charakter
edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych
w tym serwisie.