Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
-
-
-
 
  Amoniaczki
  Chrust
  Ciasteczk kruche
  Gruszka pięknej Heleny
  Lukier białkowy
  Makownik
  Murzynek
  Pączki drożdżowe
  Pączki serowe
  Pierniczki
  Polewa kakaowa
  Sernik na zimno
  Rolada biszkoptowa
LUKIER BIAŁKOWY NA SUROWO

białko
cukier puder
kwasek cytrynowy
2 szt
20 g
szczypta


Białka oddzielić od żółtek. Sprawdzić świeżość jaja. Żółtka odstawić, a do białka dodać przesiany cukier puder i ucierać. Ucierać tak długo, aż wytworzy się biała glazura. Dodać kwasek cytrynowy i dalej ucierać. Wytworzony biały gęsty lukier można rozdzielić do pojemniczków i do każdego dodać inny barwnik. Dekorować drobne ciasteczka.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.