Składniki
połączyć w garnku. Postawić garnek na ogniu
i mieszać . Rozpuszczone
składniki przestudzić.
mąki
jajka
proszku do pieczenia
aromat
2
szklank
4 szt.
2 płaskie łyżki
Ubić
pianę z białek. Do rozpuszczonych i przestudzonych
składników dodajemy żółtka jaja kurzych, aromat,
proszek do pieczenia oraz przesianą mąkę. Na koniec
wszystkie składniki łączymy ruchem okrężnym z
ubitą pianą z białek. Wysmarowaną tłuszczem blachę
posypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną blachę
wylewamy ciasto. Pieczemy we wcześniej podgrzanym
piekarniku.
Murzynek lubi temperaturę około 160 stopni. Pieczemy
około 40 minut. Po upieczeniu ciasta polewamy
polewą kakaową i posypujemy kokosem.
Polewa kakaowa>>>
Serwis ten ma charakter
edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych
w tym serwisie.