Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
-
-
-
 
  Amoniaczki
  Chrust
  Ciasteczk kruche
  Gruszka pięknej Heleny
  Lukier białkowy
  Makownik
  Murzynek
  Pączki drożdżowe
  Pączki serowe
  Pierniczki
  Polewa kakaowa
  Sernik na zimno
  Rolada biszkoptowa
PĄCZKI DROŻDŻOWE

mąka
drożdże
mleko
żółtka
sól
cukier waniliowy
margaryna lub masło
marmolada
pomada
olej do smażenia
500 g
50 g
1/3 szklanki
6 szt.
4 g
10 g
80 g
150 g
200 g
1000 g


Sporządzić ciasto drożdżowe. Rozwałkować ciasto na stolnicy i wykrawać z niego krążki (można posłużyć się szklanką). Nałożyć na każdy krążek marmoladę, połączyć rogi jak do pierogów i uformować kulki. Pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu, oczyścić pozostałość z mąki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obracać pączki w trakcie smażenia. Pączki mają przybrać jasnobrązowy kolor. Po wystygnięciu pączki można posypać cukrem lub polukrować.
Polewa kakaowa >>>
Lukier białkowyy >>>
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.