Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
-
-
-
 
  Amoniaczki
  Chrust
  Ciasteczk kruche
  Gruszka pięknej Heleny
  Lukier białkowy
  Makownik
  Murzynek
  Pączki drożdżowe
  Pączki serowe
  Pierniczki
  Polewa kakaowa
  Sernik na zimno
  Rolada biszkoptowa
POLEWA KAKAOWA

margaryna lub masło
cukier
woda lub mleko
kakao
100 g
100 g
2 łyżki
30 g


Do rondelka włożyć margarynę, cukier, kakao i wodę. Wszystko podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Jeśli polewa podpływa tłuszczem dodać łyżkę wody. Polewę gotować około 10 minut, aż do utworzenia gęstej konsystencji. Odstawić z palnika, mieszając. Ciepłą polewą oblewamy szybko ciasto. Powinniśmy dostrzec gęstnienie polewy w trakcie polewania.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.