Ser i
masło podzielić na 3 części. Galaretkę rozpuścić,
dodając 1 łyżkę cukru. Tak samo zrobić z pozostałymi
galaretkami. Przelać do szklanek i ostudzić. Zmiksować
1/3 porcji masła wraz z serem. Miksując wlewać
ostudzoną galaretkę agrestową. Na rozłożone herbatniki
w tortownicy wyłożyć masę i pozostawić do ostudzenia.
W taki sam sposób przygotować masę serową z galaretką
cytrynową i wyłożyć na poprzednią stężoną już
masę. Podobnie postąpić z masę dla galaretka wiśniowej,
wykładając ją na dwie stężone już wcześniej masy
serowe. Po stężeniu tej trzeciej, ostatniej masy,
sernik oblać samą galaretką pomarańczową.
Pod tą galaretką można ułożyć owoce. Pamiętać
należy, że żadna galaretka nie stężeje na kawałkach
owoców kiwi.
Serwis ten ma charakter
edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych
w tym serwisie.