Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
-
-
-
 
  Amoniaczki
  Chrust
  Ciasteczk kruche
  Gruszka pięknej Heleny
  Lukier białkowy
  Makownik
  Murzynek
  Pączki drożdżowe
  Pączki serowe
  Pierniczki
  Polewa kakaowa
  Sernik na zimno
  Rolada biszkoptowa
SERNIK NA ZIMNO

ser twarogowy
masło

galaredka
   (agrestowa
   cytrynowa
   wiśniowa
   pomarańczowa)

cukier
herbatniki lub biszkopty
jaja
750 g
3/4 kostki

4 szt.





3 łyżki
1 - 2 opakowania
2 szt.


Ser i masło podzielić na 3 części. Galaretkę rozpuścić, dodając 1 łyżkę cukru. Tak samo zrobić z pozostałymi galaretkami. Przelać do szklanek i ostudzić. Zmiksować 1/3 porcji masła wraz z serem. Miksując wlewać ostudzoną galaretkę agrestową. Na rozłożone herbatniki w tortownicy wyłożyć masę i pozostawić do ostudzenia.
W taki sam sposób przygotować masę serową z galaretką cytrynową i wyłożyć na poprzednią stężoną już masę. Podobnie postąpić z masę dla galaretka wiśniowej, wykładając ją na dwie stężone już wcześniej masy serowe. Po stężeniu tej trzeciej, ostatniej masy, sernik oblać samą galaretką pomarańczową.
Pod tą galaretką można ułożyć owoce. Pamiętać należy, że żadna galaretka nie stężeje na kawałkach owoców kiwi.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.