Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
 
  Filet z kurczaka
  Mielone z jajkiem
  Polędwica z pieczarkami
  Przysmak z ziemniaków
  Rybne kotleciki
-
-
-
FILET Z KURCZKA SMAŻONY

kurczak
kefir
śmietana
cytryna
przyprawy do kurczaka
sól
2 filety
1 kubek
1 łyzka
1/2 szt.


Sporządzić marynatę z kefiru, śmietany, cytryny i z przyprawą do kurczaka. Oczyszczone piersi z kurczaka posolić i zanurzyć w marynacie. Marynować około 24 godz. Następnie smażyć w tłuszczu lub piec w piekarniku ( często polewając masłem i wodą).
Potrawę podaje się zazwyczaj z ryżem, z ziemniakami i sałatką z warzyw lub surówką.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.