Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
 
  Filet z kurczaka
  Mielone z jajkiem
  Polędwica z pieczarkami
  Przysmak z ziemniaków
  Rybne kotleciki
-
-
-
MIELONE MIĘSO Z JAJKIEM

jajka gotowane
jajko świeże
mielone mięso
sól, pieprz
cebula drobno pokrojona
mąka
4-5 szt.
1 szt.
1/2 kg
do smaku
1 szt.


Składnikiem głównym potrawy jest mięso mielone. Potrawę podaje się zazwyczaj z ryżem, ziemniakami i sałatką z warzyw lub surówką.

Ugotować 4-5 jajek na twardo. Posiekać drobno cebulę. Następnie zmielone mięso wymieszać z cebulą, z jajkiem surowym i przyprawami. Dodać mąkę, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Z masy mięsnej wykonać kulkę, wkładając do środka ugotowane wcześniej jajko na twardo. Następnie smażyć w dużej ilości oleju.
Dodatkiem do potrawy jest ryż ugotowany i posypany jajkiem na twardo.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.