Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
 
  Filet z kurczaka
  Mielone z jajkiem
  Polędwica z pieczarkami
  Przysmak z ziemniaków
  Rybne kotleciki
-
-
-
POLĘDWICA Z PIECZARKAMI

Porcja dla 5 osób
polędwica wołowa
wino czerwone
bułka
pieczarki
masło
pieprz, sól

650 g
130 cm3
5 kromek
200 g
100 g
do smaku



Z bułki przygotować grzanki. Na maśle usmażyć pieczarki, dodać wino i przez kilka minut dusić. Oczyszczoną polędwicę pokrajać na 5 kawałków i ukształtować z nich okrągłe porcje, usmażyć na maśle. Na wygrzanym półmisku położyć grzanki, a na nich usmażone mięso. Następnie obłożyć pieczarkami, skrapiając sosem. Podawać z frytkami.

Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.