Poradniki
- Poznaj swoje ciało
- Zdrowie
- Dziecko
- Uroda
- Kuchnia
Kuchnia
-
-
-
 
  Filet z kurczaka
  Mielone z jajkiem
  Polędwica z pieczarkami
  Przysmak z ziemniaków
  Rybne kotleciki
-
-
-
RYBNE KOTLECIKI

filet z białej ryby
wędzony boczek
cebula
masło
czerstwa bulka bez skórki
mleko
jaja
koperek
sól, pieprz
600 g
150 g
1 mała
1 łyżka
2 kromki
150 ml
2 szt.
do smaku
do smaku
Inne:
tarta bulka do obtaczania,
olej do smażenia


Filety opłukać, osączyć. Boczek umyć, pokroić na kawałki. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Jaja ubić trzepaczka. Cebulę obrać, opłukać, pokroić na plasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła. Nie rumienić. Koperek opłukać pod bieżącą wodą, drobno pokroić. Filety, boczek, cebulę i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Dodać ubite jaja, koperek, sól i pieprz. Masę dokładnie wymieszać, przykryć, wstawić do lodówki na 30 min. Z ochłodzonej masy uformować okrągłe kotleciki, obtoczyć w tartej bułce.
Smażyć na oleju, na średnim ogniu na zloty kolor.
Podawać z ziemniakami, z surówkami.
Polecamy
1. Pączki drożdżowe >>>
2. Sernik na zimno >>>
3. Chrust >>>
4. Zupa piwna >>>
5. Zrazy nadziewane >>>
6. Kurczak po polsku >>>
Reklama

 

Serwis ten ma charakter edukacyjny, nie konsultacyjny.Wydawcy serwisu nie mogą ponosić odpowiedzialności
za błędy ani żadnych konsekwencji wynikających z zastosowania informacji zawartych w tym serwisie.